Ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» είναι μια μη-κυβερνητική εθελοντική οργάνωση.

Ο Σύνδεσμος ξεκίνησε αρχές του 2015 από μια μικρή ομάδα πρωτοβουλίας που αποτελείτο από γονιούς, παππούδες, γιαγιάδες πρόωρων μωρών και φίλους σε συνεργασία με τους γιατρούς της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Νοσοκομείου Αρχ.Μακαρίου ΙΙΙ στη Λευκωσία με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τα θέματα που αφορούν τα πρόωρα νεογνά και την ενίσχυση της ΜΕΝΝ του Νοσοκομείου Αρ. Μακαρίου ΙΙΙ Λευκωσίας .

Στις 23 Ιουνίου 2015 ιδρύεται και εγγράφεται επίσημα με την Επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΩΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ» με Αρ. Μητρώου 4341 και με έδρα τη Λευκωσία.

Κατά την πρώτη Γενική Συνέλευση, με βάση του άρθρου 9 του καταστατικού του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα εκλέγεται εννιαμελές Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από τα ακόλουθα άτομα:

Πρόεδρος :                               Στέλλα Κυριακίδου

Αντιπρόεδρος :                        Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδου

Γραμματέας :                            Κλαίρη Χατζηγεωργίου

Ταμίας :                                     Γιάννος Πιρίσσιης

Αναπλ. Γραμματέας :              Πανίκος Πουργουρίδης

Μέλη :                                       Μαρίνα Πηλακούτα, Νόρα Δίκαιου, Δέσπω Χατζηαναστασίου, Δέσπω Λευκαρίτου

Ο Σύνδεσμος έχει Επιστημονική Επιτροπή αποτελούμενη από τους μόνιμους γιατρούς που εργάζονται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Πρόωρων του Μακάριου Νοσοκομείου και την εκάστοτε υπεύθυνη Ανώτερη Νοσηλευτική Λειτουργό της Μονάδας.

Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τη φροντίδα των νεογνών EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), η πρώτη πανευρωπαϊκή οργάνωση και δίκτυο που εκπροσωπεί τα δικαιώματα των πρόωρων νεογνών και των οικογενειών τους. Στο EFCNI εκπρόσωπος του Συνδέσμου μας είναι η κα Κλαίρη Χατζηγεωργίου, μητέρα πρόωρου παιδιού.

Ο Συνδεσμος «Μωρά Θαύματα» βρίσκεται στο πλευρό όλων όσων συμβάλλουν καθημερινά στη φροντίδα των μικρών μας μωρών θαυμάτων.

 

morathavmata