ΖΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΟΣ ΠΡΟΩΡΟΥ ΜΩΡΟΥ, ΕΝΟΣ ΜΩΡΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ

Την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών της Τράπεζας Κύπρου εκδήλωση του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα με θεματική «Ζήστε μαζί μας το ταξίδι ενός πρόωρου μωρού, ενός μωρού θαύματος».

Στόχος του Συνδέσμου είναι η δημιουργία νέας Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία, στη βάση ευρωπαϊκών προδιαγραφών που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Υγείας, Δρ. Φίλιππος Πατσαλής ο οποίος, μεταξύ άλλων,  τόνισε τη σημαντικότητα της πολυεπίπεδης φροντίδας που χρειάζεται ένα πρόωρο μωρό όταν γεννηθεί και επεσήμανε πως θα σταθεί αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια του Συνδέσμου. Ακολούθως, η Δρ. Χριστίνα Καραολή, Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Προώρων του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση της προωρότητας στην Κύπρο αλλά και στη σημασία που έχει μια σύγχρονη μονάδα προώρων ιδιαίτερα όσον αφορά στην μετέπειτα πορεία ανάπτυξή τους. Στη συνέχεια, οι αρχιτέκτονες κύριοι Άθως και Άλκης Δίκαιος παρουσίασαν τα αρχιτεκτονικά σχέδια της σύγχρονης μονάδας που προτίθεται να προωθήσει ο Σύνδεσμος, τα οποία έγιναν με τη δωρεά συμβολή τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν προσωπικές εμπειρίες, από την κα Στέλλα Κυριακίδου και από τον κον Γιάννο Πυρίσσιη, γιαγιά και πατέρα πρόωρων παιδιών, περιγράφοντας την εμπειρία της γέννησης ενός πρόωρου παιδιού και τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που αυτό συνεπάγεται, τονίζοντας, ταυτόχρονα, την ανάγκη το κράτος να ενισχύσει την υφιστάμενη Μονάδα Εντατικής Προώρων στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, η οποία πλαισιώνεται από μια εξαιρετική ομάδα ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Comments are closed.