Όραμα του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα,  στα γραφεία της Ελληνικής Τράπεζας, η εκδήλωση του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα, με θέμα την παρουσίαση του οράματος  του Συνδέσμου  σε επιχειρηματίες και φίλους, με σκοπό την εξεύρεση χορηγών.

IMG_4760

Στην εκδήλωση το λόγο πήρε η Πρόεδρος του Συνδέσμου κα. Στέλλα Κυριακίδου, η οποία ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους επείγει η ανέγερση μιας νέας, σύγχρονης και Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών ( ΜΕΝΝ) στο Νοσοκομείο Αρχ. Μακάριου ΙΙΙ στη Λευκωσία. Επισήμανε ότι τα πρόσφατα ερευνητικά, ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα υπερτονίζουν ότι η παρουσία της μητέρας 24 ώρες το 24ώρο κοντά στο πρόωρο μωρό της καθώς και η σωματική επαφή ( φροντίδα καγκουρό) μαζί του, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, βελτιώνουν την νευρολογική του ανάπτυξη και το βοηθά να πάρει βάρος. Δυστυχώς σήμερα η υφιστάμενη μονάδα, λόγω υπερπληρότητας και στενότητας  χώρου, οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν τα μωρά τους μόνο δύο ώρες την ημέρα.

IMG_4739

Επίσης ανάφερε για ακόμα μια φορά ότι το συνολικό κόστος του έργου είναι 1,5 εκατομμύρια ευρώ και ότι έχει εξασφαλιστεί χορηγία ποσού  €200,000 από τον ΟΠΑΠ Κύπρου και το ποσό τών €100,000 θα διατεθεί από το Σύνδεσμο  Μωρά Θαύματα το οποίο έχει μαζευτεί από τις εισφορές  των πολιτών και φίλων του Συνδέσμου.

Τελειώνοντας η Πρόεδρος του Συνδέσμου ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας για τη συνεχή στήριξη του και για τη δέσμευση  ότι το Κράτος θα διαθέσει  το χώρο ανέγερσης της νέας μονάδας. Επίσης ευχαρίστησε  το αρχιτεκτονικό γραφείο Άθως Δίκαιος και Συνεργάτες που ετοίμασαν και παρουσίασαν τα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Στην συνέχεια ο Υπουργός Υγείας  Δρ. Γιώργος Παμπορίδης  χαιρέτησε την εκδήλωση ενθαρρύνοντας όλους να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια.

IMG_4778

Τέλος, η κα. Κλαίρη Χατζηγεωργίου, μητέρα πρόωρου μωρού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου συγκίνησε τους προσκεκλημένους με τη δική της προσωπική εμπειρία.

Τηλ. Επικοινωνίας: 96820000

Comments are closed.